L’ocupació hotelera voreja el ple al Pirineu de Lleida durant aquest pont de Tots Sants

Una concorreguda terrassa del centre de Sort ahir al matí (foto: Antoni Delshams)

Una concorreguda terrassa del centre de Sort ahir al matí (foto: Antoni Delshams)

Turisme · Jornada festiva · La mitjana arriba al 90% encara que en alguns establiments de les comarques de muntanya es va penjar el cartell de complet · Més de 1.500 visites a les esglésies del romànic de la Vall de Boí, per ara · Bon temps · El fet que no hi hagi hagut cap altre pont des de l’agost i el bon temps han atret els turistes

L’ocupació durant aquest pont de Tots Sants està sent excel·lent ja que la mitjana ronda el 90% a les comarques de muntanya i voreja el 100% en alguns punts del Pirineu, segons les dades de la Federació d’Hostaleria de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació. No obstant, tant el president de la federació, Juan Antonio Serrano, com el director del Patronat, Jordi Blanc, van recordar que només està obert al públic el 50% del total de les places de les quals disposa la província (vegeu el desglossament).
El fet que el pont sigui curt i coincideixi amb el cap de setmana, que no n’hi hagi hagut cap altre des de l’agost i, especialment, el bon temps (ahir les màximes van arribar als 20 graus), han mobilitzat els visitants cap al Pirineu, va assenyalar Serrano.
En alguns punts d’Aran s’ha assolit el 100% d’ocupació, encara que la Val només té un 45% de les seues places hoteleres obertes (el Parador i molts hotels de Naut Aran estan tancats) abans de la temporada d’esquí. En total, hi ha unes 5.000 places ocupades, segons la conselhèra de Turisme, Anna Díaz.
També alguns establiments de la Vall de Boí van penjar el cartell de complet. Segons l’alcalde, Joan Perelada, entre divendres i ahir dissabte es van registrar 1.500 visites a les esglésies romàniques obertes (Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Santa Eulàlia d’Erill, Sant Joan de Boí, Sant Feliu de Barruera, que va obrir al matí, i la Nativitat de Durro, que va obrir a la tarda). En els dos primers dies del pont han passat per l’oficina de turisme més de 600 persones, va remarcar.
Segons el Patronat de Turisme de la Diputació, l’ocupació als càmpings que continuen oberts (un 50%) gràcies a la prolongació de l’estiu a l’octubre, ha sigut la mateixa que als hotels, entre un 90 i un 95%, i el 100% als bungalous, i les mateixes xifres són extrapolables al turisme rural. Blanc va indicar que la majoria de les cases de pagès de Lleida estan obertes i va matisar que el fet que sigui un cap de setmana amb moltes fires i festes gastronòmiques contribueix a aquests bons resultats.
L’afluència de turistes va motivar durant la jornada d’ahir cues de fins a 9 quilòmetres a la Seu d’Urgell en direcció a Andorra. Les retencions i el trànsit dens es van registrar a la N-145 cap a les 12.15 hores i es va agilitzar passades les 14.00 de la tarda.

Un bon al·licient abans d’obrir la temporada d’esquí d’aquest any

El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Jordi Blanc, va fer una valoració més que positiva dels resultats d’aquest pont, ja que signifiquen «un al·licient per al sector setmanes abans que comenci la temporada hivernal d’esquí», va assenyalar. Blanc va incidir que hauria sigut beneficiós que la majoria dels hotels haguessin obert durant aquests dies d’impàs a l’espera de les primeres neus i el pont de la Puríssima, data tradicional d’obertura de les pistes. La bona ocupació també ha repercutit en el sector de la restauració, que també està obtenint bona afluència als seus establiments.

LES CLAUS

Distribució hotelera
Lleida té més de 22.000 places hoteleres, de les quals més de la meitat es reparteixen entre Naut Aran, Vielha, la Vall de Boí, la Seu, Espot, Rialp i Sort.
Resta d’establiments
Segons la Diputació, hi ha unes 20.000 places de càmping i bungalous i unes 4.500 de turisme rural en cases de pagès.

Crònica de María Molina des de Lleida
Font: SEGRE, diumenge 3 de novembre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s