La inversió del Govern a Lleida cau a 128 milions, un terç de la del 2009

Els pressupostos de la Generalitat per al 2014 preveuen a Lleida una inversió de 128,2 milions d’euros, una xifra un 42% inferior a la del 2012 i de la qual bona part correspon a l’amortització dels treballs ja executats. Les partides destinades a inversions a les comarques lleidatanes suposen una tercera part de les assignades als comptes del 2009 · Generalitat · Pressupostos per al 2014

La inversió de la Generalitat a Lleida caurà en picat el 2014 respecte als comptes del 2012, els últims aprovats pel Govern després d’un any en què han estat prorrogades. Les partides per a inversions ascendeixen a 128,2 milions d’euros en el projecte de pressupostos que l’Executiu català va entregar ahir al Parlament per a la seua tramitació a la cambra catalana. Aquesta xifra suposa un 42,6% menys que els 223 milions pressupostats el 2012 i només una tercera part de la inversió de 390 establerta en els pressupostos del 2009.
El Segarra-Garrigues copa de nou una part important de la inversió a Lleida per al pròxim any, a través d’una quinzena de partides que sumen 22,4 milions d’euros per a xarxes de regadiu a les Garrigues, el Segrià i l’Urgell, concentracions parcel·làries i mesures de correcció d’impacte ambiental.
Fonts del departament d’Agricultura van precisar que aquesta suma correspon a l’amortització de treballs ja executats, mentre que els nous s’hauran d’establir en el pressupost de la concessionària, Aigües del Segarra-Garrigues.
Per la seua part, els pressupostos preveuen una partida més de 30 milions per a la variant de la C-13 a Vilanova de la Barca i Térmens, l’obertura del qual és prevista per a abril. La major part correspon a amortitzar treballs ja realitzats.
Altres partides destacades en matèria de carteres són 1,5 milions per a expropiacions de la variant sud de Lleida i 750.000 euros d’inversió. També hi ha 181.266 euros per a la correcció de l’impacte de l’Eix Transversal entre Cervera i Manresa. En matèria de comunicacions, destaquen també tres partides per un valor total de 4,3 milions d’euros per a l’adquisició de materials per a la línia ferroviària de la Pobla, on el Govern planeja adquirir trens per substituir l’operativa de RENFE.
Les obres per convertir l’aeròdrom de la Seu en aeroport comercial sumen 780.000 euros, mentre que el pressupost contempla partides per a l’escola Saladar d’Alcarràs i Els Raiers de la Pobla, així com per al CAP, l’hospital lleuger i l’edifici judicial de Balaguer i la reforma del de Lleida.

Gairebé sense diners per iniciar noves infraestructures

Els pressupostos per al pròxim any inclouen escassíssimes partides per a l’execució de noves obres i contemplen únicament diners per a infraestructures ja iniciades com les ja citades de la variant de Vilanova de la Barca i Térmens o el Segarra-Garrigues.
La principal inversió que no figurava en els pressupostos anteriors és la col·locació de les barreres antiallaus reivindicades per evitar talls a la carretera C-28 durant els mesos d’hivern per a allaus.
S’ha de recordar que, l’hivern passat, aquesta via va patir nombrosos talls a la Bonaigua i al seu pas per Aran per risc d’allaus. També figura una partida per a l’adquisició de nous trens per a la línia de la Pobla, una compra que s’ha demorat.

PRINCIPALS INVERSIONS · PALLARS SOBIRÀ
Pistes d’esquí de Ferrocarrils

Any 2014 6.396.130 €
Any 2012 3.062.371 €

Aportacions a FGC 6.000.000 €
Travessia C-13 a Sort 14.261 €
Manteniment viari 381.868 €

Crònica de R. Ramírez, J.G. i E.H. des de Lleida
Font: SEGRE, dimecres 6 de novembre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s