L’acord amb el TNC, a l’aire després de la coproducció de “Pedra de tartera”

La versió teatral de la novel·la de Maria Barbal "Pedra de tartera" es va estrenar el 2011 de la mà del TNC i El Celler d'Espectacles (foto: TNC)

La versió teatral de la novel·la de Maria Barbal “Pedra de tartera” es va estrenar el 2011 de la mà del TNC i El Celler d’Espectacles (foto: TNC)

Una de les potes principals del projecte d’El Celler d’Espectacles, la producció pròpia d’obres, ha quedat congelada per la falta de suport econòmic de les institucions. El juny del 2009, El Celler va firmar un conveni de col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya per coproduir espectacles, que es programessin en la temporada del TNC i que sortissin de gira per Catalunya. L’expressió màxima de l’acord va arribar amb el muntatge de Pedra de tartera, basada en la novel·la d’èxit homònima de l’escriptora pallaresa Maria Barbal i protagonitzada per Àurea Màrquez i Eduard Muntada. El TNC va aportar-hi més de 200.000 euros i El Celler, a través de la Paeria, 25.000 més. Durant el primer semestre del 2011 es va veure al TNC i posteriorment al Teatre Romea de Barcelona abans de sortir de gira, que va culminar el març del 2012 a Palma de Mallorca, després de més de mig centenar de funcions. Des d’aleshores, el conveni està a l’aire al quedar-se El Celler sense pressupost. El coordinador, Emili Baldellou, té a l’agenda entrevistar-se amb el nou director artístic del TNC, Xavier Albertí (que al juliol va substituir Sergi Belbel), per sondejar la possibilitat de noves enteses en un futur pròxim.

“MADE IN CELLER”

Doble contra senzill
El 2009, amb deu funcions
Cyrano de Bergerac
El 2010, amb 15 funcions
Pedra de tartera
El 2011 (TNC, Romea i gira)
Moby Dick
Temporada 2012-2013

Més informació: “Pedra de tartera” al Teatre Nacional de Catalunya
Crònica de J. Ballabriga des de Lleida
Font: SEGRE, diumenge 1 de desembre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s