Més de 140 municipis paren obres davant dels retards en ajuts i no tenir fons propis

Municipis · Obres · Un total de 147 poblacions prorroguen fins al 2015 actuacions subvencionades pel PUOSC del 2012 · Dificultat per avançar pagaments i incertesa sobre quan cobraran els diners atorgats pel Govern · Executades i no cobrades · Ens locals de Lleida han executat obres del PUOSC i esperen cobrar l’ajuda atorgada

Més de la meitat dels municipis de Lleida han ajornat obres subvencionades pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat l’execució de les quals era inicialment prevista fins a final d’aquest any. Així ho va corroborar el departament de Governació, que va indicar que 147 municipis lleidatans s’han acollit a la pròrroga fins a l’any 2015 del PUOSC amb un total de 272 actuacions que tenien ajuts assignats per a l’anualitat 2012.
Alcaldes consultats per aquest diari van indicar que aquesta decisió es deu a l’escassetat de fons propis per avançar els pagaments de les obres, sumada a la incertesa sobre quan rebran les quantitats concedides pel Govern, que han de cobrir la major part dels treballs.
Entre els municipis que s’han acollit a la pròrroga es compten des de localitats amb escassa població i pressupost, amb dificultats fins i tot per sufragar el percentatge de les obres que no cobreixen les subvencions, fins a capitals de comarca com Sort, el Pont de Suert i Mollerussa, segons fonts municipals.
La Generalitat va anunciar el mes de març passat la possibilitat de prorrogar dos anys obres pendents d’executar-se en el PUOSC 2008-2012. Governació va indicar que cap municipi no ha renunciat als ajuts concedits, sinó que han optat per acollir-se a la pròrroga.
Entretant, municipis i altres ens locals que han executat entre l’any passat i el 2013 obres subvencionades en l’anualitat del PUOSC 2012 esperen rebre les quantitats assignades per la Generalitat, una vegada conclosos i pagats els treballs. És el cas de les Borges Blanques, que ha executat els treballs del PUOSC, però ha prorrogat el Pla de Barris de la Generalitat.
Per la seua part, la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues es troba a l’espera de cobrar 400.000 euros del PUOSC que ja ha abonat per renovar l’estació de Torrebesses.

LES CLAUS

147 municipis
Un total de 147 municipis de Lleida s’han acollit a la pròrroga per executar obres del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.
272 obres prorrogades
Les obres pendents d’execució des del 2012 i que els municipis han acollit a pròrroga ascendeixen a 272 actuacions a Lleida.
2012 · Anualitat dels ajuts
Els ajuts concedits en l’anualitat del PUOSC 2012 s’havien d’executar en principi fins al 31 de desembre del 2013.
2015 · Límit de la pròrroga
La pròrroga dels ajuts per a obres de l’actual PUOSC es prolongarà fins al 31 de desembre de l’any 2015.

DADES

Pròrroga
Governació va anunciar al març la pròrroga fins al 2015 de les obres del PUOSC 2012, que s’havien d’executar entre l’any passat i finals de l’actual. D’aquesta manera, els municipis sense recursos per avançar el pagament de les obres o per sufragar la part no subvencionada podrien ajornar-les en lloc de renunciar a ajuts concedits.
PUOSC 2012
Ens locals de Lleida que han executat les obres subvencionades pel PUOSC 2012 esperen rebre la subvenció assignada. Alguns municipis s’acullen a la pròrroga al no saber quan tardaran a cobrar els ajuts després d’avançar el pagament de les obres.
Sense renúncies
Els ajuntaments han prorrogat ajuts en lloc de renunciar a les subvencions del 2012.

Crònica de Rafa Ramírez i Redacció
Font: SEGRE, dijous 5 de desembre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s