La Generalitat estalvia 880.000 € en el lloguer de locals a Lleida

Administració · Oficines

La Generalitat de Catalunya ha reduït la factura que paga pel lloguer d’edificis i locals a Lleida en 880.911 euros en els dos últims anys, segons la comparativa entre les dades del pressupost del 2012, l’últim aprovat, i del projecte de pressupostos del 2014, ara en tràmit.
Així, segons les dades de la memòria d’arrendaments i compres d’immobles, el Govern ha passat d’assumir una factura de 8.777.303 euros anuals a 7.896.391. Aquest document inclou no només els lloguers tradicionals d’oficines, sinó també compres d’edificis que s’han dut a terme a través de fòrmules de pagament diferit, com el mètode alemany o els censos emfitèutics, entre altres.
Alguns dels imports més elevats que s’assumeixen dins d’aquest capítol d’arrendaments corresponen a centres educatius construïts durant la dècada passada. La inversió més gran són els 841.417 € consignats per a la seu d’Agricultura a Camp de Mart, adquirida el 2001 per 16,7 milions, però que encara s’està pagant.
El delegat de la Generalitat, Ramon Farré, va destacar que aquesta reducció en el cost dels arrendaments reflecteix la «voluntat de racionalitzar l’ús d’espais per deixar lloguers» des de l’inici de la passada legislatura i també que «s’ha mirat de liquidar el que es pot i no afegir noves càrregues» a les inversions diferides. «És un descens moderat, però substancial. És un estalvi que té límits, perquè el servei cal prestar-lo, però cal anar reduint-lo al màxim», va destacar Farré.
Va posar com a exemple d’aquesta política la renúncia a la nova seu de la conselleria d’Agricultura a Gardeny. En canvi, la seu única a Magisteri està descartada.

LES CLAUS

Despesa en arrendaments
La despesa sumarà el 2014 un total de 7,9 milions, un 10% menys. La superfície arrendada passa de 72.193 a 70.179 m².
Lleida capital
Es paga lloguer per 24 locals i edificis, entre oficines administratives, jutjats, centres educatius, magatzems i arxius. El cost total és de 4.116.600 €
Resta de la província
També es lloga a Albatàrrec, Alcarràs, Aitona, Balaguer, les Borges, Cervera, Mollerussa, Penelles, Ponts, la Seu, Solsona, Sort, Tàrrega, Torre de Cabdella, Torrefarrera, Tremp, el Pont i Vielha.

Crònica d’E.H. des de Lleida
Font: SEGRE, dimarts 17 de desembre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s