La nounada Grossa conviu sense competir amb el sorteig de Nadal

Convivència pacífica. És el que resumeix la relació entre la grossa del sorteig de Nadal i la Grossa catalana, que per primer any li fa la competència. La majoria de venedors de loteria asseguren que el sorteig de Loteria de Catalunya no resta vendes a l’estatal. «No competeixen, la gent n’està comprant de les dos», afirma David Masip, president de l’Associació de Loteries de Lleida. «No poden competir, perquè els premis de l’estatal són molt més abundants i disposa de moltes més sèries per a les empreses que compren loteria per als seus treballadors», assegura Xavier Gabriel, responsable de l’administració La Bruixa d’Or de Sort. Es facin o no la competència, el cert és que les xifres entre una i una altra disten molt entre si. La loteria de Cap d’Any catalana ha despatxat bitllets per valor de 25 milions d’euros, mentre que el sorteig de Nadal espera recaptar a Catalunya, com a mínim, els 393 milions de l’any passat.
A la província de Lleida, la consignació del sorteig de Nadal és de 144 euros per habitant, segons dades de Loteries i Apostes de l’Estat. És la segona província espanyola amb una major consignació després de Sòria, amb 236 euros per habitant. Quant a les vendes, l’any passat van caure un 13,9%, amb 140 euros de despesa per habitant a Lleida, segons les mateixes fonts. El venedor de loteria apunta que en general aquest any 2013 han baixat entre un 15 i un 20% respecte a l’any anterior.
«És una tendència que hem notat durant tot l’any», assegura Masip. «La crisi i l’impost del 20% són els principals culpables», afegeix.

Més informació: La Bruixa d’Or
Crònica de Susana Diego i corresponsals des de Lleida
Font: SEGRE, dissabte 21 de desembre del 2013 (pdf)

Anuncis

One thought on “La nounada Grossa conviu sense competir amb el sorteig de Nadal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s