Degustació de vins del Pallars Sobirà a la cota 2.000 de Port Ainé

Un grup de participants en el tast de vins del Pallars Sobirà (foto: Marta Lluvich / ACN)

Un grup de participants en el tast de vins del Pallars Sobirà (foto: Marta Lluvich / ACN)

Gastronomia · Enologia

Un grup de sommeliers de restaurants de Lleida i Tarragona van degustar els vins que s’elaboren al Pallars Sobirà en un tast organitzat a la cota 2.000 de l’estació d’esquí de Port Ainé. Els sommeliers hi han degustat els vins del Celler del Batlliu de Sort (DO Costers del Segre), i del celler Comunica (DO Montsant). La degustació pretén reivindicar els vins d’alçada que s’elaboren al Pallars Sobirà i la unió que existeix entre el territori i els productes que s’elaboren. Anna Martí, de la distribuïdora de vins Vila Viniteca, va explicar que els vins es tasten millor en alçària.
La degustació de vins també va estar acompanyada d’un maridatge amb els formatges de Tros de Sort. Uns dels vins que van poder tastar els assistents són els del Celler del Batlliu de Sort. Les vinyes d’aquest celler es troben a 900 metres d’alçària i els seus promotors volen que en cada botella estigui reflectit el territori.
Es tracta d’una iniciativa empresarial de quatre joves de Sort que l’any 2006 van voler recuperar aquest cultiu, perdut des de feia més de dos segles. Van començar la seua activitat dos anys després, després de comprar els terrenys i plantar les primeres 18.000 vinyes.
Actualment, el celler compta amb un total de deu hectàrees de cultius.

Més informació: Celler Batlliu de Sort
Font: SEGRE, dimarts 28 de gener del 2014 (pdf)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s