El Sobirà obrirà piscifactories a Escaló, Ainet i Llavorsí

Administració · Fauna · Per a la producció d’alevins de truita autòctona del Pallars · Inversió · El projecte preveu una inversió de 250.000 euros que es finançen mitjançant el programa LEADER

El Consell del Pallars Sobirà està tramitant la construcció de tres microestacions on criar alevins de truita fario autòctona del Pirineu al nucli d’Escaló, a la Guingueta; a Llavorsí, i Ainet, a Vall de Cardós, respectivament. L’ens comarcal serà l’encarregat de gestionar la construcció de les tres petites piscifactories encara que la d’Ainet serà de titularitat municipal, mentre que a les altres dos serà comarcal. Segons el president, Llàtzer Sibís, l’ajuntament de la Guingueta ja ha donat llum verda a la cessió gratuïta d’una finca de més de 600 metres quadrats a Escaló amb aquesta finalitat, mentre que a Llavorsí s’està tramitant aquesta mateixa operació. D’altra banda, el Consell també tramita la concessió de cabals de la Pallaresa per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i la regulació d’aquests amb la companyia ENDESA amb la qual té un acord que es revisa anualment de cara a l’organització d’esdeveniments esportius, com les campanyes d’esports d’aventura; dies festius, com la baixada dels Raiers de la Pobla, o com és el cas, la producció agropecuària.
Sibís va indicar que la previsió és que les obres comencen a la primavera i que estiguin enllestides aquest mateix any «perquè no seran gaire complicades, ja que es tracta d’obrir petits canals per acollir als alevins i habilitar instal·lacions de control».
El pressupost previst per a aquestes tres instal·lacions és d’uns 250.000 euros amb els quals ja compta gràcies a les subvencions del programa de la Unió Europea LEADER i de la conselleria d’Agricultura. Les truites serviran per a la repoblació dels rius a fi d’introduir truites de qualitat i l’objectiu de dinamitzar el sector de la pesca com a atractiu turístic.

Més informació: Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Crònica d’M.M.B. des de Sort
Font: SEGRE, diumenge 16 de febrer del 2014 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s