Unió de Pagesos exigeix mesures urgents per prevenir els atacs de la fauna salvatge

Els assalts van en augment a les zones de muntanya

Unió de Pagesos va reclamar ahir, als responsables de Medi Natural del departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, que es posin en marxa mesures urgents i específiques per prevenir els atacs dels voltors a la ramaderia extensiva de muntanya, que van en augment, i de suport als ramaders. Tot i que Medi Natural va anunciar el 2010 la implantació d’un programa d’actuació per a la prevenció dels danys dels voltors, el sindicat d’Unió de Pagesos va recordar als seus responsables que aquest programa no s’ha dut a terme i, per contra, els atacs són cada vegada més nombrosos.
Unió de Pagesos insisteix en que siguin els veterinaris els que facin una valoració professional dels danys dels voltors a la ramaderia i no els agents rurals.
Unió de Pagesos demana a Medi Natural que posi en marxa mesures de suport per als ramaders, amb la vigilància de les zones de risc d’atacs per part del cos d’agents rurals, i que, si és necessari, es foragitin els voltors d’acord amb l’autorització del director general de Medi Natural vigent des del 2011.
D’altra banda, Unió de Pagesos va demanar als responsables de Medi Natural que no es deneguin de forma sistemàtica les sol·licituds de compensació de danys, ja que aquest fet comporta que molts atacs no siguin denunciats perquè els ramaders ja no confien en ser indemnizats per l’administració.
El sindicat es va reunir ahir amb Antoni Trasobares, director general de Medi Natural; Francesc Cano, subdirector general de Biodiversitat; i Ricard Casanovas, cap del servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals.
L’últim atac de voltors que s’ha produït al Pirineu lleidatà va ocórrer el passat 13 d’abril, quan els voltors van matar a Enviny (el Pallars Sobirà) una vaca.

Font: LA MAÑANA, divendres 1 de maig de 2015 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s