Dia dels Museus en més de 20 equipaments de tot Lleida

Política cultural · Celebració
A la capital del Segrià, vuit centres organitzen avui activitats fins a la mitjanit

Una vintena d’equipaments i centres museístics de les comarques de Lleida celebraran avui el Dia Internacional dels Museus amb jornades de portes obertes i diverses activitats de difusió. A més, vuit museus i sales de la capital del Segrià repetiran l’experiència dels últims anys de la Nit dels Museus, amb obertura fins a la mitjanit i activitats especials de promoció dels seus respectius fons.
La regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra, va presidir ahir la presentació d’aquest programa d’actes juntament amb els responsables dels vuit espais expositius. Així, el Museu Morera hi posarà la nota virtual amb una viquimarató al voltant de l’exposició de fotografies de Gili i Roig. El Museu de Lleida oferirà un espectacle teatral al voltant de les pintures medievals de la Pia Almoina. CaixaForum ha organitzat visites guiades especials a l’exposició que va inaugurar dimecres d’obres de la col·lecció privada de Carmen Thyssen.
La Panera inaugurarà una exposició d’una col·lecció privada d’art contemporani i també estrenarà una mostra on line. El Museu de l’Aigua oferirà un espectacle de dansa, vídeo i fotografia. El Roda-Roda presentarà un cotxe del 1905, el més antic que ha exhibit fins ara al museu. Art i música electrònica a la Fundació Vallpalou i obres inèdites amb tast de cervesa de Lleida a la Fundació Sorigué completen aquesta oferta cultural fins a la mitjanit.

AGENDA DEL DIA

Altres centres
Portes obertes al Museu del Torró i la Xocolata d’Agramunt i de Papallones de Pujalt (Sort).

Més informació: Ajuntament de Sort
Font: SEGRE, dissabte 19 de maig del 2013 (pdf)

Deixa un comentari